Natuurvoedingsadviseur

Een natuurvoedingsadviseur is bevoegd om cliënten te leren door middel van de juiste, natuurlijke voeding een goede gezondheid te krijgen en in stand kan worden gehouden.

Voeding en behandeling

Goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer.

Voeding biedt mensen de mogelijkheid om zelf actief met het genezingsproces bezig te gaan, gezond te blijven en een Sterklijf te houden of te krijgen. Voor zieke mensen is goede voeding een belangrijke ondersteuning van de behandeling. Lichaam en geest krijgen de optimale ondersteuning om weer beter te worden. Want goede voeding zorgt voor:

  • Een gezond(er) spijsverteringsstelsel
  • Optimalisering van de stofwisseling
  • Voldoende voedingsbestanddelen
  • Een sterker immuunsysteem

Verschillen tussen mensen

Er bestaat geen dieet dat goed is voor iedereen. Er bestaan grote verschillen tussen mensen onderling in de manier waarop ze verteren. Iedereen is geboren met zijn of haar unieke biologie. Persoonlijke voedingsadviezen zijn daarom belangrijk.

Allergieën

Allergieën ontstaan vaak vanuit uitleidingsorganen. Het belangrijkste uitleidingssorgaan in ons lichaam zijn de darmen, gevolgd door de luchtwegen, nieren en de huid.

Veel ziekten ontstaan vanuit de darm. De darmflora raakt verstoord en kan niet optimaal functioneren, wat tot gevolg heeft een extra belasting van de overige uitleidingsorganen, met name de luchtwegen en de huid. Naast darmklachten kunnen dan tevens klachten ontstaan van de ademhalingsorganen, bijvoorbeeld astma bronchiale, inhalatieallergie, hooikoorts etc., en vervolgens problemen met de huid, eczeem klachten.

Door middel van de juiste voeding kun je de balans in je darmflora herstellen en veel van de klachten verhelpen. Als aanvullende therapie kunnen door middel van Bioresonantietherapie de uitleidingsorganen versterkt worden, waardoor het zelf genezend vermogen van het lichaam weer  goed gaat functioneren.